wz

Zelené  potraviny = Green Foods

Ideální zdroj živin a ochrana před civilizačními nemocemi

Popis:

Užívání zelených potravin je staré jako lidstvo samo. První záznamy o konzumaci mladých výhonků pšenice pocházejí již ze starověkého Egypta a Mezopotámie a zmínku o nich najdeme i ve Starém zákoně. Sladkovodní řasy si zase vysoce cenily staří Aztékové. jejich vysokou účinnost v ochraně zdraví však potvrzují i moderní vědecké výzkumy. V prodejně Léčivky často doporučuji konzumaci rostlinné potravy v syrovém stavu a zvláště pak nápojů připravených z mladých výhonků a řas.

Proč jsou prospěšné ?

Obsahují:

- veškeré důležité živiny - vitamíny, minerály, stopové prvky, bílkoviny aj.v ideálních poměrech a pro lidské tělo lehce vstřebatelné

- chlorofyl a jiná barviva - rostlinné zelené barvivo, které detoxikuje, urychluje hojení ran apod.

- enzymy v aktivní formě - jsou nezbytné pro zdárný průběh šech biochemických reakcí, zvyšují imunitu, pomáhají léčit záněty,...

- vlákninu

- polysacharidy (betaglukan) - silné imunostimulans

- růstové faktory

Působí:

- působí zásadotvorně - díky tomu pomáhají v léčbě všech nemocí způsobených chronickým překyselením organismu

- působí silně antioxidačně - likvidují volné radikály, působí jako účinná prevence mnoha civilizačních nemocí

Další výhody:

- zelené potraviny jsou "živé", nejsou nijak chemicky upravované ani konzervované

 

Základní druhy:

- Mladý ječmen (zelený ječmen, Green Barley) - sušená šťáva z mladých výhonků (osení) ječmene

- Mladá pšenice (Wheat Grass) - sušená šťáva z mladých výhonků (osení) pšenice seté

- Zelený oves - specialita na nervy, učení

- Alfaalfa - sušená šťáva z mladých výhonků vojtěšky

- Chlorella - sladkovodní jednobuněčná řasa

- Spirulina - sladkovodní jednobuněčná modrozelená řasa

- jejich směsi

- ostatní "živé" potraviny - např. Kombucha, pivo Kvasar, fermentované sojové omáčky, miso apod.