Zelené potraviny = Green Foods
Ideální zdroj živin a ochrana před civilizačními nemocemi
Popis:
Užívání zelených potravin je staré jako lidstvo samo. První záznamy o konzumaci mladých výhonků pšenice pocházejí již ze starověkého Egypta a Mezopotámie a zmínku o nich najdeme i ve Starém zákoně. Sladkovodní řasy si zase vysoce cenily staří Aztékové. jejich vysokou účinnost v ochraně zdraví však potvrzují i moderní vědecké výzkumy. V prodejně Léčivky často doporučuji konzumaci rostlinné potravy v syrovém stavu a zvláště pak nápojů připravených z mladých výhonků a řas.
Proč jsou prospěšné ?
Obsahují:
- veškeré důležité živiny - vitamíny, minerály, stopové prvky, bílkoviny aj.v ideálních poměrech a pro lidské tělo lehce vstřebatelné
- chlorofyl a jiná barviva - rostlinné zelené barvivo, které detoxikuje, urychluje hojení ran apod.
- enzymy v aktivní formě - jsou nezbytné pro zdárný průběh šech biochemických reakcí, zvyšují imunitu, pomáhají léčit záněty,...
- vlákninu
- polysacharidy (betaglukan) - silné imunostimulans
- růstové faktory
Působí:
- působí zásadotvorně - díky tomu pomáhají v léčbě všech nemocí způsobených chronickým překyselením organismu
- působí silně antioxidačně - likvidují volné radikály, působí jako účinná prevence mnoha civilizačních nemocí
Další výhody:
- zelené potraviny jsou "živé", nejsou nijak chemicky upravované ani konzervované
Základní druhy:
- Mladý ječmen (zelený ječmen, Green Barley) - sušená šťáva z mladých výhonků (osení) ječmene
- Mladá pšenice (Wheat Grass) - sušená šťáva z mladých výhonků (osení) pšenice seté
- Zelený oves - specialita na nervy, učení
- Alfaalfa - sušená šťáva z mladých výhonků vojtěšky
- Chlorella - sladkovodní jednobuněčná řasa
- Spirulina - sladkovodní jednobuněčná modrozelená řasa
- jejich směsi
- ostatní "živé" potraviny - např. Kombucha, pivo Kvasar, fermentované sojové omáčky, miso apod.